2030862F - Flavin7 Astro 5x100 ml
2030862F - Flavin7 Astro ital, 5x100 ml
A stroke ellen a közismert Flavin7 gyümölcs kivonattal, cink, quercetin, hesperidin és resveratrol tartalommal, stevia édesítőszerrel.
Főbb hatásterületek:
- agyvérzés, stroke megelőzése, a felépülés természetes úton történő elősegítése
Megrendelés:
UTÁNVÉTES GLS házhoz szállítással.
40.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítási költséget magunkra vállaljuk. Ezen összeg alatt a szállítás jelenlegi díja 1.990 Ft.
Mobil: 06-70-240-65-05
E-mail: info@flavin.hu
Web: www.flavin.hu
Összetevők: Szűrt-tisztított víz, Flavin7 bioflavonoid komplex (vörösszőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), komplexképző anyag: dextrinek, színezék: antocianidin (enocianin), cink-acetát (30%), Sophora Japonica L. kivonat (Quercetin 98%), Keserű narancs kivonat (Hesperidin 90%), Polygonum cuspidatum gyökér kivonat (Resveratrol 98%), édesítőszer: Stevia (Steviol-glikozid).
Mi a stroke?
A stroke az agy körülírt területeinek hirtelen kialakuló, átmenetileg fennálló vagy kedvezőtlen esetben véglegessé váló funkciókárosodása, amely úgy jön létre, hogy a kérdéses agyi régió vérátáramlása (perfúzió) és ilyen módon a szövetek oxigén- és tápanyagellátása valamilyen okból kifolyólag jelentősen lecsökken, vagy megszakad.
Ennek leggyakoribb oka, ha az agyi erekben valamilyen akadály képződik.
Ez lehet vérrög, vagy az illető ér görcsös összehúzódása által okozott szűkülete.
Az agyszövet normális működésének feltétele ugyanis a megfelelő vérellátás, mivel a vér szállítja a nélkülözhetetlen oxigént és a tápanyagul szolgáló cukrot a sejtekhez, ehhez pedig az szükséges, hogy a vér az erekben akadálytalanul és megfelelő mennyiségben áramoljon.
A vért pumpáló szívet, a vért a szövetekhez szállító artériákat és a vért a szövetektől elszállító vénákat együttesen kardiovaszkuláris rendszernek nevezzük.
Amikor szűkebben az agy vérellátásáról beszélünk, az ún. cerebrovaszkuláris rendszerrel foglakozunk.
Az agyszövet vérellátási zavara az esetek zömében artériális, ritkábban szív és vénás eredetű.
Még ritkábban előfordulhat az is, hogy a vért alkotó sejtek és fehérjék rendellensége okozza a perfúziós zavart, ilyenkor stroke alakulhat ki ép erek és szív dacára.
A stroke tünetei
Amikor, tehát egy verőér (artéria) által táplált agyterület vérellátása hirtelen elégtelenné válik, az idegsejtek a kialakult oxigénhiány miatt károsodnak, és nem tudják ellátni a működésüket.
Az idegsejtek működéskiesése magyarázza a stroke tüneteit, amelyek sokfélék lehetnek, függően attól, hogy az agy melyik területén válik elégtelenné a vérátáramlás.
Stroke esetében a következő hirtelen kialakuló tünetek fordulnak elő leggyakrabban: féloldali látásvesztés, beszédzavar (értelmetlenné váló szavak, mondatok), végtagok féloldali elgyengülése, az arc félrehúzódása, a kinyújtott nyelv ferdesége, a test féloldali zsibbadása vagy érzéketlensége, a végtagok ügyetlenné válása (pl. nem tudja felvenni vagy begombolni a ruháját), a látótérkiesés, a szemhéj csüngése, kettőslátás, szemteke rezgés (nystagmus), nyelészavar, forgó jellegű szédülés, hányinger, egyensúlyzavar, zavartság.
Súlyos esetben eszméletvesztés, kóma vagy halál is bekövetkezhet.
A stroke megelőzése
A stroke-nak számos rizikófaktora ismert (növekvő életkor, magasvérnyomás betegség, szívbetegség, cukorbetegség, magas vérzsírszint, érelmeszesedés, a vér folyékonyságát csökkentő, illetve fokozott alvadékonyságát okozó eltérések, a cigarettázás, túlzott alkoholfogyasztás, mozgásszegény életmód, intravénás drogok, stressz, családban öröklődő gének).
Egy korábbi stroke szintén növeli egy újabb stroke bekövetkezésének valószínűségét.
A stroke rizikók egy része kizárólag nőkben fordul elő (fogamzásgátló szedése, terhesség, szülés).
/Forrás: hazipatika.com/
A flavonoidok különféle vegyületek, melyek természetes formában megtalálhatók számos zöldségben és gyümölcsben.
Több mint 8000 flavonoid szerkezetű vegyületet azonosítottak, amelyek közül sok felelős a virágok, gyümölcsök és levelek vonzó színéért.
A növényekben ezek a vegyületek védelmet nyújtanak az ultraibolya sugárzás, a kórokozók és a növényevők ellen.
A flavonoidokkal kapcsolatban rengeteg kutatás születik, melyek igazolják, hogy védő hatást fejthetnek ki különféle betegségek ellen, emellett antibakteriális, vírusellenes, antioxidáns és gyulladásgátló hatással is rendelkeznek.
Az étrendi flavonoidok kedvező kapcsolatot mutatnak fogyasztásuk és a szív- és érrendszeri betegségek csökkentése között.
Számos tanulmány kimutatta, hogy akik flavonoidban gazdag étrendet követnek, azoknak 18%-kal alacsonyabb a szív- és érrendszeri betegségek által bekövetkezett halálozás kockázatuk.
A flavonoidok legalább öt típusa kimutathatóan segít a magas vérnyomás csökkentésében, a kávéban, teában és szójában található flavonoidok pedig csökkenthetik a stroke és a szívroham kialakulásának kockázatát.
A kvercetin és származékai megakadályozhatják a trombózist és csökkentik a stroke esélyét.
Forrás: webbeteg.hu
Hogyan segítenek a flavonoidok?
- Védik a sejteket az oxidatív stressz ellen.
A flavonoidok antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek képesek semlegesíteni a káros szabadgyököket a szervezetben.
Az oxidatív stressz olyan állapot, amikor a szabadgyökök károsítják a sejteket, ami hozzájárulhat az érelmeszesedéshez és más szív- és érrendszeri problémákhoz.
Az antioxidáns hatás segíthet megelőzni ezeket a károsodásokat és javítja az érrendszer egészségét.
- Csökkentik a gyulladást.
A flavonoidok csökkenthetik a szervezetben lévő gyulladást, amely szintén hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához.
A gyulladás csökkentése segíthet megelőzni az erek falának károsodását és a vérrögök képződését.
- Segítik az egészséges vérnyomás fenntartását.
A magas vérnyomás fokozza a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, ezért a flavonoidoknak vérnyomáscsökkentő hatása segít csökkenteni ezeknek a betegségeknek a kockázatát.
- Javítják az érfalak egészségét.
A flavonoidok hozzájárulnak az endotélium, vagyis az érrendszer belső falát bélelő sejtréteg egészségének megőrzéséhez.
Az egészséges endotélium fontos a normális véráramlás fenntartásához és az érfalak egészségének javításához.
A magasabb flavonoid bevitel alacsonyabb kardiovaszkuláris halálozási mutatókat eredményez
Sokszorozott felszívódás
Az új technológiának köszönhetően a szájüregben a nyálkahártyán keresztül való felszívódás jóval hatékonyabb, mint a hagyományos készítmények esetén.
A hatóanyagok rövid időn belül bejutnak a felső vérkörbe, így hamarabb kifejthetik hatásukat.
A ciklodextrinek kémiai tulajdonágaik révén képesek a kapcsolt molekulát jóval nagyobb hatékonysággal eljuttatni olyan közegbe, ahol eredetileg csökkent felszívódási kapacitással rendelkeznek.
Ionofor hatás
Az IONOFORCE TECHNOLÓGIA használatával a cink egyedi módon a quercetin és más flavonoidok segítségével hatol át a kettős lipidréteggel rendelkező sejthártyán.
Főbb hatóanyagok és hatásuk:
A heszperidin egy olyan flavonoid, amely előfordul a citrusfélékben, például a narancsban és a citromban.
Egy kutatásból kiderül, hogy korlátozza a stroke utáni agykárosodás mértékét is.
A resveratrol egy olyan polifenol, amely előfordul a szőlőben, a bogyós gyümölcsökben és a vörösborban.
Egy kutatás alapján növeli az agyi véráramlás sebességét is.
A quercetin egy olyan flavonoid, amely számos gyümölcsben, zöldségben és egyéb élelmiszerekben természetesen megtalálható.
Neuroprotektív hatását az ischaemiás stroke-ra egy kutatás is megerősítette.
A tudományos kutatások az utóbbi években számos egészségügyi előnyt tártak fel e három természetes vegyület kutatásakor, köztük a sztrók megelőzését támogató potenciális hatásokat is.
Antioxidáns hatás: Az antioxidánsok képesek semlegesíteni a szervezetben található szabadgyököket, melyek olyan reaktív molekulák, amelyek károsítják a sejteket és hozzájárulhatnak az érrendszeri problémákhoz, mint például az atherosclerosis (érrendszeri meszesedés). Az antioxidáns tulajdonságok segít a vérerek egészségének megőrzésében és a szív-érrendszeri betegségek, köztük a sztrók kialakulásának megelőzésében is.
Vérnyomáscsökkentő hatás: A magas vérnyomás jelentősen növeli a stroke kockázatát, mivel károsítja az erek falait és a szív működését.
A vérnyomás csökkentése fontos szerepet játszik az agyi érrendszer egészségének megőrzésében.
Koleszterinszint csökkentés: Az emelkedett koleszterinszint összefüggésbe hozható az érelmeszesedés és az érrendszeri betegségek kockázatával, amelyek befolyásolhatják a stroke kialakulását.
A cink egy esszenciális ásványi anyag, amely számos fontos szerepet játszik a szervezetben.
A kutatások azt mutatják, hogy a cinknek számos egészségügyi előnye van, és egyes aspektusokban hozzájárulhat a stroke megelőzéséhez.
A cink szintén rendelkezik antioxidáns tulajdonságokkal, emellett gyulladás- és vérnyomáscsökkentő hatású, de ezek mellett az immunrendszert is támogatja.
Az egészséges immunrendszernek fontos szerepe van az erek egészségének megőrzésében, és segíthet megelőzni az olyan fertőzésekkel kapcsolatos komplikációkat, amelyek a stroke kialakulásához is vezethetnek.
Összességében:
A hatóanyagoknak és a technológiának köszönhetően a flavonoidok bio-hasznosulása a bázis értékről 50 - 200 szorosára növekedett.
A további hatóanyagok és a ciklizálás a természetes daganat ellenes védekezést reaktiválja (újra működésbe hozza).
A hatóanyagok koncentráltabbak és hatékonyabbak a célterületen és környezetükben.
Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:
10 ml 20 ml 100 ml
Össz polifenol 812,4 mg 1625 mg 8124 mg
Ebből: - flavonoid 568,7 mg 1137 mg 5687 mg
- quercetin 20 mg 40 mg 200 mg
- resveratrol 20 mg 40 mg 200 mg
- hesperidin 18 mg 36 mg 180 mg
cink 7,5 mg 15 mg 75 mg
*NRV 75% *NRV 150% *NRV 750%
*NRV: a felnőtteknek ajánlott napi bevitel %-ban
Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében!
Felhasználási javaslat: 10 ml/nap, valamint igény és szükség szerint max. 20 ml/nap, 2-3 alkalommal elosztva. fogyasztáskor 2-3 ml mennyiségű folyadékot tartsa a nyelv alatt 2-3 percig.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: felbontás nélkül szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve.
Fogyasztás előtt rázza fel!
Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó!
Kérjük, az üvegbe ne igyon bele, mert esetleg erjedési folyamatokat indíthat el!
Az íz a felhasznált gyümölcsök termőhelye és fajtája szerint kis eltéréseket mutathat!
Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Megjegyzés: A jelenleg hatályos jogszabályokat betartva, a termékek egészségre gyakorolt hatásairól leírást nem közölhetnénk!
A könnyebb tájékozódásért, a termékekben található összetevők és hatóanyagok alapján az interneten megtalálható leírások alapján gyűjtöttünk össze rövid tájékoztatót!
Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek.
Egyetlen termékünk sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist, és az esetleges gyógyszeres kezelést!
Orvosi szakkezelésekkel kapcsolatos információt nem nyújtunk!
A webáruházban olvasható leírások nem a termékek reklámozását szolgálják, hanem a gyártó által adott általános tájékoztatók, illetve az interneten közzétett, az adott hatóanyagokról publikált cikkekből ollózott idézetek.
A jogszabályok alapján, az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására.
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.
Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.
Webáruházunk nem foglalkozik, foglalkozhat gyógyítással, probléma megoldással!
Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!
Diagnózis felállítása az orvosok feladata!